
Sok z młodego jęczmienia sproszkowany BIO RAW 400g
Opis
BIO RAW SPROSZKOWANY SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA
SPROSZKOWANY SOK O MAKSYMALNYM STĘŻENIU SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH, SUPLEMENT DIETY
400g
torebka
Nasz BIO RAW sproszkowany sok z młodego jęczmienia to bogate źródło enzymów, witamin, minerałów, aminokwasów i innych dobroczynnych substancji w ich najczystszej, całkowicie naturalnej postaci. Dzięki opatentowanej metodzie produkcji jest również całkowicie rozpuszczalny. Można go wymieszać z wodą, mlekiem roślinnym lub innym zimnym napojem.
SPROSZKOWANY SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA
Ze względu na wysoką zawartość enzymów, witamin, minerałów, aminokwasów i wielu innych dobroczynnych substancji, sproszkowany sok z młodego jęczmienia jest bardzo wyjątkowym superfoodem. Dzięki opatentowanej metodzie produkcji obejmującej tzw. juicing jest również całkowicie rozpuszczalny w wodzie. Jakość RAW i BIO gwarantowana.
SPROSZKOWANY MŁODY JĘCZMIEŃ A SPROSZKOWANY SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA
Obie formy jęczmienia zawierają to same spektrum dobroczynnych substancji, ale w różnych stężeniach. Ze względu na wysoką zawartość błonnika proszek z jęczmienia zawiera mniej tych substancji w porównaniu do sproszkowanego soku. Zawarty w nim błonnik nie tylko go „rozcieńcza”, ale także przyczynia się do jego gorszej rozpuszczalności i jaśniejszego koloru.
HISTORIA
Tajna broń gladiatorów
Zielony jęczmień jest jedną z najstarszych na świecie roślin uprawnych. Z zachowanych dokumentów historycznych wynika, że choć pochodzi z Azji, szczególną popularność zdobył również na terenach dzisiejszej Europy. W czasach starożytnego Rzymu był nawet jednym z najważniejszych suplementów diety podawanych gladiatorom w celu poprawy ich wydolności fizycznej.
UPRAWA I PRODUKCJA
Po zaledwie dwudziestu dniach
Jęczmień (Hordeum vulgare) – roślina o bardzo szybkim tempie wzrostu, której pędy są zbierane już dwudziestego dnia po posadzeniu nasion. Czyli w chwili, gdy wchłonęły maksymalną ilość składników odżywczych potrzebnych do wzrostu i życia całej rośliny.
Ciemnozielony sok
W pierwszym etapie produkcji świeżo zebrane pędy jęczmienia są mieszane z odmierzoną ilością wody. W rezultacie substancje rozpuszczalne w wodzie stają się płynne. W odróżnieniu od tego błonnik razem z innymi nierozpuszczalnymi składnikami jest stopniowo usuwany z medium. Otrzymany w ten sposób ciemnozielony sok jest następnie suszony do postaci proszku.
W trakcie procesu produkcji temperatura nigdy nie przekracza 41 °C. W ten sposób maksymalnie chroniona jest zawartość aktywnych enzymów i innych składników odżywczych.
SKŁAD
Proszek bogaty w składniki odżywcze
Dzięki wczesnym zbiorom i łagodnej metodzie produkcji sproszkowany sok z młodego jęczmienia jest bogatym źródłem enzymów, witamin, minerałów, aminokwasów i innych dobroczynnych substancji w ich najczystszej, całkowicie naturalnej postaci.
Ze względu na zawartość saponaryny i innych substancji fenolowych jest również bardzo silnym przeciwutleniaczem.
W dodatku jest on naturalnie bezglutenowy – dlatego nadaje się również dla osób z nietolerancją glutenu i celiakią.
Oświadczenia zdrowotne z tzw. listy ON HOLD
Zielony jęczmień:
Antyoksydant
Ogólny tonik witamin i suplementów mineralnych z naturalnego źródła
Anielka Ka.
Cudowny, wspaniały sok w proszku. Świetnie się rozprowadza - tego się bałam najbardziej. Jeśli chodzi o smak - też nie mogę powiedzieć złego słowa. Mogę polecić ze spokojem.