Soczewica - Nasiona na kiełki GEO Certyfikowane 600G BAVICCHI
Opis
SOCZEWICA - NASIONA NA KIEŁKI GEO, CERTYFIKOWANE, DUŻE OPAKOWANIE, 600G, BAVICCHI
Soczewica jest rośliną strączkową i, podobnie jak wszystkie inne rośliny z tej grupy, jest bogata w białko, żelazo, witaminę C, włókna i sole mineralne, takie jak potas i fosfor. Soczewica kiełkuje szybko i w dużych ilościach, nie jest wymagająca pod względem warunków.
Soczewica - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO
DUŻE OPAKOWANIE - 600g, Bavicchi
Soczewica jest rośliną strączkową i, podobnie jak wszystkie inne rośliny z tej grupy, jest bogata w białko, żelazo, witaminę C, włókna i sole mineralne, takie jak potas i fosfor.
Na rynku dostępne są różne rodzaje soczewicy: zielona, zielonobrązowa, brązowa, pomarańczowa, żółta. Aby ułatwić trawienie, zaleca się gotować kiełki na parze przez kilka minut.
Soczewica kiełkuje szybko i w dużych ilościach, nie jest wymagająca pod względem warunków. Aby uniknąć utraty składników odżywczych, kiełki muszą zostać skonsumowane przed podniesieniem się liści. Pęd może być spożywany wraz z osłonką.
Dlaczego kiełki?
Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera składniki odżywcze niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny: witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik.
Bardzo łatwo je hodować, a ponadto są dostępne przez cały rok, również wtedy, gdy trudno o świeże warzywa i owoce.
Czym wyróżniają się kiełki Bavicchi?
Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Ten rodzaj nasion najlepiej kiełkuje w torebce do kiełkowania.
Podlewaj lub płucz 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Smacznego!
Waga opakowania: 600g