Producenci
Promocje
Soczewica - Nasiona na kiełki GEO Certyfikowane 600G BAVICCHI
Soczewica - Nasiona na kiełki GEO Certyfikowane 600G BAVICCHI

28,90 zł

Cena regularna: 31,99 zł

szt.
Kurkumina bioaktywna NOMICU® L-100  60 kaps. VEGAN
Kurkumina bioaktywna NOMICU® L-100 60 kaps. VEGAN

102,00 zł

Cena regularna: 112,00 zł

szt.
Rukola - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane  300G
Rukola - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane 300G

15,49 zł

Cena regularna: 22,49 zł

szt.
Rzeżucha - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane  400G
Rzeżucha - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane 400G

22,99 zł

Cena regularna: 25,99 zł

szt.
Dyfuzor Pociąg
Dyfuzor Pociąg

309,00 zł

Cena regularna: 329,00 zł

szt.
Jod naturalny Iodica  300 ml
Jod naturalny Iodica 300 ml

87,00 zł

Cena regularna: 102,00 zł

szt.
Koniczyna - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane  400G
Koniczyna - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane 400G

24,49 zł

Cena regularna: 35,49 zł

szt.
Słonecznik - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane  400G
Słonecznik - Nasiona na kiełki GEO, Certyfikowane 400G

19,00 zł

Cena regularna: 24,00 zł

szt.
Groszek - Nasiona na kiełki Certyfikowane  400G, BAVICCHI
Groszek - Nasiona na kiełki Certyfikowane 400G, BAVICCHI

20,99 zł

Cena regularna: 27,99 zł

szt.
Olejek Hero Regeneracja CBD 10ml
Olejek Hero Regeneracja CBD 10ml

104,00 zł

Cena regularna: 128,00 zł

szt.
Olejek CBD PRO Classic 2,5% 10ml Cannabis originals
Olejek CBD PRO Classic 2,5% 10ml Cannabis originals

84,00 zł

Cena regularna: 95,00 zł

szt.
Olejek Hero Mobilizacja CBD 10ml
Olejek Hero Mobilizacja CBD 10ml

119,00 zł

Cena regularna: 149,00 zł

szt.

Maca peruwiańska BIO RAW sproszkowany korzeń 400g

Dostępność: brak towaru
Cena: 79,90 zł 79.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BEWIT
Kod produktu: 35FE-8273D

Opis

BIO RAW MACA

MACA PERUWIAŃSKA, SPROSZKOWANY KORZEŃ, SUPLEMENT DIETY

LEPIDIUM MEYENII

papierowa torebka 400g

 

Maca peruwiańska, znana również jako Rzeżucha peruwiańska, jest jedną z najstarszych i najwyżej rosnących roślin na świecie. Ze względu na zdolność do życia na dużych wysokościach, gdzie wytrzymuje trudne warunki klimatyczne, nazywana jest „wzmacniającą rośliną z niebios.”

 

 

Historia

Historia tej ciekawej rośliny sięga naprawdę dawnych czasów – 6 000 lat przed Chrystusem. Odkryto ją w Andach, gdzie rośnie do dnia dzisiejszego. Początkowo była używana głównie przed rdzenną ludność andyjską, dla której Maca stanowiła jedyną jadalną roślinę rosnącą na tak dużej wysokości. Ze względu na jej wzmacniające działanie i odporność na trudne warunki górskie mówi się, że jest to dar zesłany ludziom przez samego Boga. Nic więc dziwnego w tym, że macę zaczęto nazywać „wzmacniającą rośliną z niebios”. Pierwszy pisemny opis tej rośliny opublikował w 1553 roku hiszpański kronikarz Cizae de Leon, który dowiedział się o niej podczas swojej pierwszej podróży do Peru. Maca tak mu się spodobała, że zabrał ją z sobą na drogę powrotną do Hiszpanii. Dzięki temu wydarzeniu wiedza o macy peruwiańskiej rozprzestrzeniła się w całej Europie i innych częściach świata.

 

Pochodzenie i uprawa

Pochodząca z Peru maca peruwiańska należy do rodziny kapustowatych. W dzikiej naturze łatwo ją przeoczyć, ponieważ jej części nadziemne osiągają wysokość maksymalnie 15 centymetrów. Podziemną częścią rośliny jest korzeń w kształcie kulistym lub wrzecionowatym. Kolor korzenia może być kremowy, biały lub żółty. Istnieją jednak również odmiany, których korzenie mogą być ciemnoczerwone lub ciemnobrązowe. Dzięki swojej mocnej budowie maca wytrzymuje surowe warunki górskie, na które składa się zimno, silny wiatr, obniżona zawartość tlenu w powietrzu, a także narażenie na silne promieniowanie UV. Z uwagi na swoją niezwykłą wytrzymałość maca rośnie nawet na wysokościach ok. 4 500 m n.p.m., co świadczy o jej wyjątkowości.

 

Maca to bogate źródło substancji o dobroczynnym działaniu. Sproszkowana maca peruwiańska charakteryzuje się typowym kremowym i słodkim smakiem.

 

Zalecana dzienna dawka

Wymieszać 1–3 łyżeczki (5–10 gramów) w wodzie, soku, mleku, kaszy owsianej, smoothie, płatkach śniadaniowych lub innych potrawach. Zalecane dzienne spożycie macy peruwiańskiej: 5–10 g.

 

Uwaga

Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki

Produkt nie może zastąpić zróżnicowanej i zbilansowanej di­ety

Przechowywać poza zasięgiem dzieci

Nieodpowiedni dla dzieci w wieku do 3 lat, kobiet ciężarnych i karmiących

Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem

 

W 100% naturalny skład

Odpowiednia dla wegan i wegetarian

Opakowanie

 

 

Kraj pochodzenia: Peru

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl