Bio Makaron pełnoziarnisty orkiszowy SPIRELLI 400 g
Opis
Bio Makaron pełnoziarnisty orkiszowy SPIRELLI (400 g)
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.
Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko jaja kurzego.
Makaron zalecamy gotować 7-10 minut.
Składniki: świeżo zmielona pełnoziarnista mąka z pszenicy orkisz* (100%), woda
*z rolnictwa ekologicznego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1457 kJ / 345 kcal
Tłuszcz : 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 10,0 g
Białko: 17,0 g
Sól : 0,02 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto 400 g
Wszystkie nasze produkty z orkiszu ekologicznego wyprodukowano z odmian, które zalecała św. Hildegarda z Bingen.